Fermentovaný černý pepř z Kampotu
Vynikající fermentovaný pepř z Kampotu je návyková záležitost, kterou si oblíbili vyhlášení kuchaři po celém světě. Protože se zelený pepř musí zpracovat co nejdříve, vyvinuli farmáři v Kambodži jedinečnou technologii fermentace pomocí mořské soli. Díky tomu zůstávají zrnka čerstvá a zachovávají si svou strukturovanou pikantní příchuť, ve které rozeznáte květinové tóny s nádechem citrusu a dokonce i medu.
Protože je pepř již změklý, můžete ho lehce podrtit a použít ho k dochucení již hotových pokrmů – rozhodně nebudete litovat. Výborně vám vyladí také grilované maso (doporučujeme hlavně na ryby a hovězí) a různé omáčky. Dokonce si s ním můžete opepřit i čokoládovou pěnu nebo zmrzlinu. Přidejte ho zkrátka všude, kde vám bude chutnat!