Černý pepř Kampot zauzený studeným kouřem MMG Butik 50g
Kód: 862Související produkty
Detailní popis produktu
Černý pepř z Kampotu zauzený studeným kouřem
Pokud hledáte jedinečné koření pro grilování, barbecue i každodenní vaření, kampotský černý pepř rozhodně nezklame. Vyznačuje se kouřovým aroma a nasládlou chutí, ve které rozeznáte tóny máty a eukalyptu. Dokáže tak vyzdvihnout doslova každý pokrm!
Chuťově dá vyniknout především masu nebo zelenině, zejména při grilování. Všudypřítomný nádech kouře k tomu dokonce sám svádí. Ať už se ale rozhodnete pro jakoukoliv tepelnou úpravu, vždy si nakonec znamenitě pochutnáte. S tímto uzeným zázrakem nemůžete šlápnout vedle!
PGI – Koření s certifikátem původu: Protected geographical indication
Ruční sběr - Pečlivě, šetrně a ručně. Tak jsou sbírány jen ty zralé plody.
Sušeno sluncem - Sušené na slunci pro přirozené vyladění dokonalých chutí.
Fair trade - Spravedlivě odměníme práci farmářů a podporujeme místní rozvoj.
Každé zrnko čerstvého zeleného pepře je sesbíráno ručně a následně sušeno na přímém slunci po několik dní. Pepř na sluníčku dostane tu správnou barvu a vytvoří si také základ pro svou typickou výraznou příchuť. Až poté je připraven na samotný proces uzení.
Uzení studeným kouřem je tradiční kampotská technika, která z místního pepře učinila celosvětový unikát s prestižním označením PGI. Ta zaručuje, že si vychutnáváte pravý organicky zpracovaný pepř přímo z Kambodži.
Naše koření je do České republiky dováženo přímo z Kambodži od spolehlivého a prověřeného dodavatele. Jedná se o fair trade výrobek s již zmíněnou certifikací o místě původu, který podporuje práci lokálních farmářů a přispívá k rozvoji celého regionu.
Vítězové mezinárodních soutěží
Špičkové Kampotské pepře jsou opakovaně oceňovány na mezinárodních soutěžích jako Great Taste Awards, Monde Selection, Épicures d’Or či Gourmet Selection.
Podívejte se v jakých podmínkách se Kampotský pepř pěstuje?
Doplňkové parametry
Kategorie: | Jednodruhové koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.05 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.